Februarutfordringen

søndag 21. oktober 2018

Julekuler i papir (med tutorial)


Hei og hopp :-) Tiden flyr, faktisk bare 9 uker igjen til jul!!!
Tenkte vise deg hvordan du kan lage noen fine julekuler i papir, som er enkle og morsomme å lage. De kan henges på juletreet, i vinduet til pynt, legges i en fin eske og gis bort i gave, eller pynte opp litt utenpå en gave. Mulighetene er mange :-)Her kommer en "STEG FOR STEG" oppskrift:
 ( eller "Step by step" tutorial)


1) Materialliste: 
Hvit kartong, sølv kartong og mønsterark Hjem til jul - Blåtime PD18513
Tynn sølvtråd til oppheng
Lim

2) Stans ut alle delene
Til en julekule trenger du: 1 stk julekulebase i hvit kartong, 10 stk "innerkule" av mønsterarket og 2 stk oppheng i sølvkartong. I tillegg kan du finne frem 2 store og 2 små snøfnugg og en sølvtråd ca 50 cm.

3) Tilpass ved å klippe vekk den lille "tuppen" på alle de 10 innerdelene laget i mønsterark, slik at de blir så runde som mulig.

4) Brett alle de 10 rundingene på midten.

5) Lim sammen 5 av halvdelene side mot side, slik bildet viser.

6) Fest en sølvtråd med lim, på den ene siden slik bildet viser. Lim også på en utstanset opphengsdel i sølv på begge sider av kartongdelen.

7) Lim på de to kule-halvdelene på hver sin side av kartongdelen. Pass på at sølvtråden kommer ut på midten nederst.

8) Fest snøkrystallene to og to mot hverandre (husk å ta av "peel-off-papiret" før du limer dem sammen). Jeg brukte litt ekstra lim på midten.

9) Lag hull øverst midt i opphengsdelen, og træ igjennom en sølvtråd til oppheng. Jeg har pyntet disse med ei blondesløyfe, før jeg hengte de opp. Dekorative, og morsomme å lage synes jeg :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar