Februarutfordringen

søndag 18. november 2018

Tutorial på julekort

Hei alle sammen.

I dag vil jeg gjerne vise dere en tutorial på et julekort jeg har laget.


Jeg har selv brukt to stk resteark jeg hadde som var delt litt i biter, men du greier også å lage denne med ett 12x12 ark.


Jeg skjærer ut tre like biter av hvert ark. Ene biten skal være 3.5" x  5,5", det er dette som blir selve hovedbasen for kortet ditt. De andre bitene skal ha en bredde på 4" (dette for at du skal score 0,5" inn på disse for å lime mellom de to bitene som lager arket fremfor). Høyden på ene må være 5,5", dette skal bli ditt første lag over selve basen. Den siste biten skal du dele i to, ene blir til andre lag og siste fjerde.


Før jeg begynner å skjære til bitene limer jeg de lett sammen, men bare litt på midten (ikke lim dem helt sammen, du skal inn med flappene her). Husk å ha de scorede flappene på hver side (dette for at du skal slippe å tenke når du skal lime)


Lim sammen alle seks bitene til tre biter, husk å lim bare midten.


Nå skal du lage formen til det første arket. Tegn på slik du vil ha og skjær ut.


 Du gjemmer nå ene flappen mellom de to arkene i hovedbasen din. Jeg gjemmer bestandig den minste da jeg synes dette gir den beste effekten på kortet. Den andre flappen skjærer du bare bort.


Du kan også bruke magneter mellom arkene for å lettere holde kortet sammen. Disse må da settes imellom før du limer sammen.
Nå skal du gjøre det samme med den siste biten (husk denne skal bli til to). Lim også her flapp imellom arkene forran.


Under her ser dere hvordan min hjemmesnikrede mal er (den jeg bruker når jeg lager dette kortet) og som hjelper meg å huske hvordan jeg skal lage kortet.Når du nå har festet alle flappene tar du lim i rundt kanter på alle deler, slik at arkene dine holder sammen.Da er kortet mitt klart til å pyntes.


Det første jeg tar på er washitape.. og så er det bare å pynte i vei med dieser, stempler, pynt, blomster og det du måtte ønske.

Ser du at denne tagen passer perfekt i gavekortlommet? Elsker det når jeg oppdager slike ting.


Jeg har også gått litt amok i glitter denne gangen, med glitterkartong, glitterfoam, glitterlim osv osv..
Soppene har jeg stemplet på akvarellark med distress og så brukt vannpensel. (stempler først ene siden, klipper ut og stempler så på andre siden). Skiltet er stemplet med flere farger med både vannfast og ikke vannfast blekk.
Jeg har brukt følgende produkter:
Ark:
Julestemning - Amaryllis - PD 17350
Julestemning.
Stempel:
Super jul - PD 14922
Nordpolen - PD 16175
Stress ned - PD 18472
Julens magi - PD 17333
Dies:
granbar-krans - PD 17315
Hjerte 4 - PD 18467
Gavekort - PD 18399
Hallo - PD18415
Annet:
Washi-tape

Håper du fant litt inspirasjon og forstod min lille tutorial.

Klem fra


2 kommentarer: