Februarutfordringen

søndag 19. april 2020

Veskekort tutorial

Hei alle sammen! I dag er det min tur til å vise dere en liten tutorial. Siden det skulle vært konfirmasjonssesong nå, valgte jeg å lage noe med konfirmasjonstema. Jeg skal vise dere en liten veske/lommebok. Denne kan fint brukes til flere andre anledninger også. Målene er ca-mål, da de kan endres litt etter hva man synes passer selv. Jeg har laget en variant til jente og en til gutt.

Jeg har laget malen uten hank til vesken. Ønsker du hank, kan du kutte en stripe kartong i hele arkets lengde i 1-1,5 cm tykkelse, avhengig av hvilken side du velger å ha på toppen. På denne malen kan du nemlig velge om du vil ha den smale eller brede kanten øverst. Trekkspill-bitene i siden kuttes også til ønsket lengde, de jeg har brukt er ca 12-13 cm lange. Jo lenger disse er, jo mer kan du åpne vesken. Dette er jo en smaksak. Om du ønsker å stanse ut kanten med punch eller dies, bør også sidene kuttes litt, avhengig av hvor mye du kutter av på høyden. Jeg har kuttet ca 0,5 cm på høyden på mine trekkspillsider.

Når du har kuttet og brettet, skal vesken forhåpentligvis se slik ut. Jeg har valgt magnet som lukkemekanisme, men man kan også bruke bånd eller borrelås. Med magnet ønsker jeg å ha disse skjult under mønsterarkene og limer de på nå. Så er det bare å pynte i vei :-)

Jeg har brukt mønsterark fra vårens Håpefull-serie. Har pyntet enkelt med litt sisal, flosstråd og noen dotter. Teksten er stanset ut i hvit glittermosegummi. Jenta er stanset ut i mønsterark og montert på limputer.

Enkle sider inni vesken. Arkene er så fine så jeg synes ikke trenger mer pynt.

Baksiden med en fin tekst, blomster og dotter :-)

Jeg lager også et lite kort til å ha oppi vesken. Her kan man skrive en liten hilsen og legge ved en pengegave i kortet.

Her har jeg brukt gavekortdie'en og et stempel fra fjorårets konfirmasjonsplate. Siden kortet er så lite, trenger det ikke noe pynt her, synes jeg.

Her er kortet og vesken sammen. Har brukt samme ark, oppsett og pynt for å få en fin helhet i settet.

Så har jeg laget en variant til gutta også:
På guttevarianten har jeg kun stanset ut hullmønsterdie'en og klippet denne litt opp. Teksten er stanset ut i mosegummi og både denne og gutten er montert på limputer.I stedet for tekst på baksiden, valgte jeg å stanse ut denne spillkontrollen. Synes denne er heeelt perfekt til guttekort! Til de grå knappene har jeg brukt litt restepapir og stanset ut knappene flere ganger og limt de oppå hverandre. Da ser de mer ut som ekte knapper.

Innsiden på kortet med samme tekst som på jentevarianten. Enkel pengelomme her også.

Forsiden er enkelt pyntet med hullmønsterdie og en button.


Mønsterark:
PD 1900323 Vårens fine dager
PD 1900322 Blomsterduft
PD 1900335 Veien videre
PD 1900350 Fritidssyssel

Dies:
PD 1900040 Frøken
PD 1900051 Staskar
PD 17255 Kontroller
PD 1900258 Konfirmant 12
PD 18481 Konfirmant
PD 17320 Hullmønster
PD 18399 Gavekort

Stempel:
PD 19102 Konfirmanten 

Pynt:
PD 1900219 Konfirmanten 2 - button
PD 1900220 Konfirmanten 3 - button
Rosa dotter


Ønsker dere en kreativ dag videre!


2 kommentarer:

 1. Kjempeflott! Tusen takk for tutorial! Den trengte jeg nå.
  En fin, corona-fri tid til deg!
  Hilsen Liv i Sveits
  l.frische@valaiscom.ch

  SvarSlett
 2. Så fine kort og flott med tutorial :-)

  SvarSlett