Februarutfordringen

tirsdag 25. desember 2018

Blå julekortkvartett

Hei og hopp og god jul.
Det er første juledag i dag, og jeg tenkte jeg skulle vise frem noen av de siste julekortene jeg lagde for i år. Når tiden begynner å bli knapp liker jeg å lage kort i serier. Da blir det en slags rød tråd gjennom alle uten at de er like, men de tar ikke like lang tid å lage som når man lager ett kort av gangen, siden jeg da pleier å bruke flere av de samme produktene på alle kortene i serien. Disse fire ble laget på én kveld.

Jeg har brukt papirer fra årets julekolleksjon på alle kortene mine, de er alle stående kort i A2-format (4 1/4 x 5 1/2"), jeg har splattet blekk på bakgrunnen på alle kortene, flere av dem har lik type pynt og alle har hovedpanel som er limt på kortbasen med 3D-puter. Dette første lagde jeg i clusterstil. Jeg fjernet den store runde biten som er på toppen på de store chipboardsnøfnuggene, limte et lite chipboardsnøfnugg oppå og erstattet den lyseblå krystallen midt i snøfnuggene med en litt mørkere krystall som matchet de andre to krystallene jeg limte på kortet. 

På kort nummer to skjærte jeg til et mønsterark så det ble nøyaktig like stort som kortbasen min, og her valgte jeg en tilleggsfarge til splattingen min siden jeg hadde såpass mye kraftfarget på kortet. Endret litt på designet fra det forrige kortet - jeg speilvendte mer eller mindre hele kortet. Den utstansede kransen erstatter kakeservietten fra det forrige kortet, jeg har brukt dotter istedenfor krystaller, og det store snøfnugget har kun fått en blå knapp med sløyfe istedenfor et lite snøfnugg på toppen. Teksten er den samme som på det forrige kortet, men stemplet med kraftfarget blekk. 

Kort nummer tre er helt uten stempling. Her er kakeservietten tilbake, kun splatter i én farge og jeg har stanset ordet juleklem ut av et mønsterark og limt på et finérsnøfnugg som er embosset i hvitt og dekket med glitter. Som på de forrige kortene er også teksten på dette kortet på et banner.

Det siste kortet har fått tilbake mønsterark like stort som basen, akkurat som kort nummer to. Det lager en veldig fin ramme til enkle kort og gjør litt mer ut av kortet. Heller ikke her er det stemplet noe, jeg har stanset ut ordene god jul og limt dem på julekulen min. Granbar er stanset ut i hvitt fra det samme diesettet jeg brukte til kransen på kort nummer to, og jeg har limt på tre blå perler på sløyfen øverst på julekulen. 

Jeg håper disse kortene kan gi deg inspirasjon til å lage kort i serier neste gang du vil lage flere kort på kort tid, det er utrolig moro å se hvor ulike kortene kan bli selv om man bruker flere av de samme produktene. 

Produkter brukt:

Ark:
Hjem til jul - Melisglasur PD 18500
Hjem til jul - Stjernesludd PD 18512
Hjem til jul - Blåtime PD 18513

Stempler:
Stress ned PD 18471

Dies:
Granbar, krans PD 17315
God jul 9, sirkel PD 18466
Julekule PD 17313
Hjerte 3 PD 17327

Annet:
Chipboardsnøfnugg, nr. 711
Krystaller, nr. 872
Kakeserviett 10 cm, nr. 816
Dotter, nr. 865
Trefigurer, vinter PD 14955
Perler, blå, nr. 819

Kreativ juleklem fra


19 kommentarer:

 1. Så Lekre kort! Dere får alt til å se så enkelt ut! Lurt å lage flere samtidig.

  SvarSlett
 2. Kjempe flotte kort. Lurt å lage serie

  SvarSlett
 3. Nydelige kort. Ble skikkelig inspirert til å lage kort nå jeg.

  SvarSlett
 4. Herlig!! De var virkelig flotte! :)
  Fortsatt God Jul! :)

  SvarSlett
 5. Så fine de var, alle sammem!! Takk for,all inspirasjon i 2018 🤗

  SvarSlett
 6. Så fin en julekortserie 😊. Ha en fin romjul 🎄✨

  SvarSlett
 7. Så fine og smart ide å lage flere i serie. God romjul🎅🏼

  SvarSlett
 8. Fine kort og godt tips.
  Mh Lilly Karin

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Så fine kortene ble!
  Takk for tipset om å lage kort i serie - det skal prøves ut👍

  SvarSlett
 11. Flotte kort!
  Hilsen Anita Østebøvik Olsen

  SvarSlett
 12. Flotte kort. Nå gjelder det å huske desse tipsa til neste jul :)

  SvarSlett
 13. Så fine kort og god ide - å lage kort i serie.
  Hilsen Anita T.

  SvarSlett
 14. Nydelige kort!! :) Takk for tips.

  SvarSlett
 15. Veldig fine julekort og så kjekke og lage med mye rester! :)

  SvarSlett